Skip to main content

NL Senioren Alarmering

Opdracht

NL Senioren Alarmering voorziet senioren met een alarmknop. In geval van nood kan de alarmknop worden ingedrukt en wordt er direct contact gelegd met een contactpersonen of de meldkamer. Voor de verschillende alarmknoppen zijn integraties gemaakt, zo kunnen alarmeringen en locatie berichten worden doorgestuurd.

De meldkamer kan via een dashboard (Laravel Nova) alle alarmeringen inzien en zo noodinstanties of contactpersonen inschakelen. De contactpersonen kunnen met een app de alarmknop volgen en ontvangen push meldingen bij een alarmering.

Alarmering

Om er voor te zorgen dat een alarmering zo snel mogelijk wordt afgeleverd bij de meldkamer en contactpersonen. Is er een schaalbaar systeem ontwikkeld wat realtime de alarmeringen en locatie berichten verstuurd. Wanneer een alarmknop verbinding maakt met een van de TCP servers, wordt het bericht op de queue geplaatst en door een van de workers opgepakt. Het bericht van de alarmknop wordt vertaald en doorgestuurd naar het dashboard (websockets). Contactpersonen krijgen via FCM een push melding en zien in de app de meest recente locatie.

Stabiliteit

Per dag worden er meer dan één miljoen berichten afgehandeld. Om ervoor te zorgen dat locatie berichten altijd aankomen, draaien er meerdere servers achter een load balancer. Deze opzet zorgt ervoor dat het systeem altijd online is en kan omgaan met een variable bezetting.

Techniek

Realtime alarmeringen
Solide opzet met load balancer
Maps integratie