Skip to main content

Gastvrij Schagerbrug

Opdracht

Sponsorproject Gastvrij Schagerbrug. Inwoners van Schagerbrug kunnen zich aanmelden om te eten op 3 verschillende locaties volgens het principe van een “walking diner”. Alle aanmeldingen worden gemixt in groepen van 6 personen over de gastheren en -vrouwen. Bij het voor- en hoofdgerecht wisselt de samenstelling van de groep.

Aanmelden

Voor het aanmelden heb ik een WordPress website opgezet met inschrijfformulier, de inwoners van Schagerbrug kunnen betalen met iDEAL waarmee de inschrijving compleet is.

Verdelen aanmeldingen

Het verdelen van de aanmeldingen is een hele opgave, omdat het wenselijk is dat er unieke groepen worden gemaakt. Een uniek groep betekend: eerdere jaren niet bij elkaar gegeten en geen familie of buren van elkaar. Om het groeperen te automatiseren is er een Laravel project opgezet, in de database staan alle aanmeldingen inclusief voorgaande jaren. Met een uitgebreide query worden de nieuwe groepen samengesteld.

Per groep wordt er een gastheer/gastvrouw geselecteerd op basis van wie het minst heeft gekookt in het verleden. Twee weken voordat het evenement plaatsvindt wordt er een gepersonaliseerde mail verstuurd. Gastheren en -vrouwen krijgen te horen welke gang ze koken, met welke allergieën ze rekening moeten houden en hoeveel geld ze hier voor ontvangen.

Techniek

Online aanmelden
iDEAL koppeling
Geautomatiseerd samenstellen groepen
Gepersonaliseerde mail